onsdag 13 maj 2009

Jeremiabok efterlyses

Om någon läsare råkar veta ett bra sätt att få tag på boken From Drought to Exile: A Morphological Study of Jer. 14:1-15:4 av Martin Kessler (till låns, försäljning eller vad som) kan väl denne någon hojta till i en kommentar och därmed vinna stor tacksamhet från undertecknad. Har ett stor behov av att läsa denna bok apropå avhandlingsarbetet, och den finns inte på något bibliotek i Sverige enligt Libris. Hrmpf.

5 kommentarer:

Martin sa...

Oj, den var obskyr. Varken Abebooks, Amazon eller Google Books vet om att den finns.

Lever författaren? Kanske läge att kontakta karln?

Irene sa...

Alibris har inte den, bara ett par andra av Kessler: "Reading the Book of Jeremiah: A Search for Coherence" och "Battle of the Gods: The God of Israel Versus Marduk of Babylon: A Literary / Theological Interpretation of Jeremiah 50-51" som har med saken att göra. Alibris (.com eller .co.uk) är annars riktigt bra på att hitta obskyra böcker.

Ola Wikander sa...

Jp, de där andra finns tillgängliga från olika håll (också på UB i lund, faktiskt). Irriterande att det är just den jag behöver som saknas. Kanske får ta mig en titt på hans andra saker och se om han kanske refererar sina uppfattningar i den ickeexisterande boken!

Sara sa...

Av den här sidan att döma är bokens titel Society of Biblical Literature 1972 seminar papers. Finns på Amazon, och möjligtvis också på ditt lokala universitetsbibliotek i reviderad utgåva. (Hinner inte bekräfta, eftersom jag skall möta din väna fästmö vid tåget helt snart.)

Ola Wikander sa...

Yey!