torsdag 28 maj 2009

Femstulighet och annat drömskt

En natt i juli 2005 drömde jag fram följande underbara nonsensmening:

”Jag blir tråkig om språket blir till genom något annat än femstulighet.”

Låter nästan som något slags vag språkfilosofisk spekulation i sömnen där, men innebörden är än idag ytterst oklar. Om någon kan ge mig en vettig definition på vad ”femstulighet” är för något kan denne någon väl skriva det i en kommentar och därigenom göra sig till mottagare av stor tacksamhet ... ;-)

En liknande sak inträffade för ett antal år sedan: jag drömde att jag befann mig i en dalsänka (påminde lite om "Grytan" på Sankt Hans' Backar i Lund, om någon varit där). Där samlades mängder av människor i syfte att starta krig, och stämningen var allmänt obehaglig. Det visade sig snart att det fanns en ledare för dessa krigiska fanatiker, en svartklädd, högrest Darth Vader-liknande figur som naturligtvis tilltalade mig och uttalade de makalöst obegripliga orden "YA SAGH TRIM". Sedan vaknade jag, om jag minns rätt. Vilket språk, månne, och vad betydde det? Tja, vem vet. Det enda säkra tycks vara att jag har en mycket glottocentrisk nattsömn eller vad man nu skall säga ...

4 kommentarer:

mephisto sa...

”Jag blir tråkig om språket blir till genom något annat än femstulighet.”

Detta kan vara en indikation på att någon yttre makt försöker kommunicera med dig men eftersom den anser att du inte befinner dig på rätt initiatoriska nivå så kan inte dess meddelande komma till dig i annan form än en "tråkig" mondän skepnad. Femstulighet skulle kunna vara ett sätt att uttrycka din intitiatoriska undermålighet i förhållande till de fem elementen.

Ola Wikander sa...

Ha, så skulle det kunna vara. Som de säger i OTO: "It's beyond your grade" ;-)

Wulfahariaz sa...

Darth säger, på lite bruten svenska: "Ja(g) sagt rim." Han menar alltså att nu är det slut på fredens och poesins tidevarv. Sota, harb!

Anonym sa...

Stulig, Verbformen är väl stula, biform till stulla, se stolla. fem av stolle. Drömmer själv konstigt och är själv intresserad av Nag Hammadis gnostiska texter. Vi får gå till psykoanalytiker för diagnostik.

Har skrivit mer på min egen blogg, även lite på allvar, under rubriken Gud är fem verb. https://christerbroden.wordpress.com/2014/10/27/gud-ar-fem-verb/