måndag 21 februari 2011

Samâsa

Jag måste säga att "tvångsdocentkompetensförklaring" är ett snyggt ord. Bäst av allt är att det faktiskt är helt autentiskt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har jag aldrig ens hört talas om...Jag har trott att bli docentförklarad, var något som inte var helt lätt att uppnå, och som man dessutom själv ansökte om.

Anonym sa...

Jag undrar om jag ens har förstått innebörden av ordet rätt? Ju mer jag tittar på det, desto osäkrare blir jag...Du får gärna berätta vad det betyder!

Martin sa...

Påminner om en lustig grej som börjat dyka upp i akademiska jobbannonser. Det står typ "Säg till om du vill att vi skall pröva dig för professorskompetens också". En kollega till mig sökte ett jobb på SU, fick det inte, men blev förklarad professorskompetent och fick strax denna fina titel på den landsortshögskola där han jobbar.

Ola Wikander sa...

Om jag minns rätt var "tvångsdocentkompetensförklaring" något en del ansökande till postdoctjänster blev utsatta för vid något tillfälle: tjänstens utlysning stipulerade att man inte fick vara docentkompetent, men vissa sökande uppfattades som "för bra" och blev därför tvångsdocentkompetensförklarade - vare sig de ville de eller inte.

Så har jag i alla fall hört det förklaras.

Anonym sa...

Kommer att tänka på Roger Zelaznys Doorways in the Sand, där huvudpersonen ägnar sin tid åt att undvika att ta en Hm är det college degree? för att behålla sitt generösa stipendium, men blir tvångsdoktorerad. Läs.
Christer

Tobias Harding sa...

Låter verkligen djupt obehagligt. Ett ord som kan stå som symbol för dagens akademiska arbetsmarknad.