torsdag 8 april 2010

Iriska och P3

Jag sitter och är glad över att jag i min låda fått hem den mycket trevliga boken Sengoídelc, en glad, entusiastisk och bildad lärobok i forniriska. Med roliga små får inritade här och där. Detta skall bliva min musik, så att säga! Jag uppskattar verkligen att den har ett komparativt anslag, och den innehåller även några texter på galliska, lepontiska, ogham och annat just for good measure.

Och så var jag med i en långintervju P3s "Söndag med Saman" i söndags. Man kan lyssna på hela grejen (fast utan musiken) som mp3 här.

4 kommentarer:

Martin sa...

Vilket språk är ogham-exemplen avfattade på?

Ola Wikander sa...

Primitive Irish, som det kallas!

Kristoffer Larsson sa...

Det var en trevlig intervju, så tack för den! Du är inte ensam om att ha upplevt skoltiden som en ibland jobbig period. Men samtidigt lärde man sig också mycket, vilket man har haft nytta av senare i livet.

Du får språkinlärning att låta så enkelt. Jag är sannerligen inget språkgeni, men det jag ändå lärt mig efter att ha studerat några är att ett språks fundament (grammatik, vanligaste ord, etc.) går att lära sig ganska fort. Det stora problemet, åtminstone för min del, är att förvärva ett tillräckligt stort ordförråd för att lära sig språket flytande och ha faktisk nytta av det. Har du samma erfarenhet?

Amike*
Kristoffer

*Kan du gissa vilket språk?

Ola Wikander sa...

Amike - esperanto, va?

Trevligt att du gillade intervjun - den var rolig att göra! Jag håller med om att ordförrådet är det jobbiga - det tar helt enkelt lång tid!