tisdag 29 maj 2012

Nedräkning

Det är nu klart att jag kommer att delta på årets bokmässa i egenskap av författare till fantastikromanen Serafers drömmar - tillsammans med ingen mindre än den oefterliknelige Erik Granström, författaren till Svavelvinter och Slaktare små. Vi kommer att diskutera fantastikens förutsättningar, filosofiska grundvalar och vad vi nu kan komma på. Det hela går av stapeln den 30e september, och man kan läsa mer på mässans hemsida, här!

I övrigt försöker jag förbereda mig mentalt inför den förhoppningsvis stora begivenheten på lördag - dvs. min disputation (sal 118 på Centrum för teologi och religionsvetenskap, Allhelgonagatan 8, klockan 10). Det är svårt att veta hur man skall komma i form för något sådant. Det råd jag får från alla håll är att sova gott dagarna innan. Jag skall försöka, men med min dygnsrytm är det inte helt lätt. Jag är ökänd för att vara nattaktiv, vilket ju är ett problem om man skall vara morgonpigg. Jag ser fram mot den stora dagen med vad jag hoppas är spänd förväntan - det är ju faktiskt en stor ära att få diskutera sina vetenskapliga idéer inför publikum med särskilt inbjuden kunnig motpart. Ganska lyxigt faktiskt. Och på många sätt är ju avhandlingen ett mästarprov - akademin är ju ett av de få ställena i dagens samhälle där man faktiskt i praktiken har kvar den gamla skråindelningen av kunskapsnivåer: lärling (student), gesäll (doktorand) och mästare (doktor).

 Jag sitter också och studerar - jag har något poäng kvar att tentera före den stora dagen. Det handlar om The Provenance of Deuteronomy 32 av Sanders, Syntax der althebräischen Inschriften av Schüle och diverse annan litteratur. Det gäller bara att kunna koncentrera sig mitt i all denna spänning!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola!
Jag ska läsa en kurs om "mytologins Värld" i sommar och din bok "Enuma Elish" är med på vår litteraturlista. Nu undrar jag bara var jag kan få tag på den idag. De flesta bokhandlar verkar inte sälja den längre. Kan man köpa den via ditt förlag eller direkt via dig?

Svara gärna till: therese.borglund[at]hotmail.com

Irene sa...

Lycka till! Be alltid opponenten om sidnummer när hen (var det en hon?) vill ha kommentar på ngt, så hinner du bläddra fram det och göra en andningspaus. Det går säkert utmärkt.